Εταιρική Παρουσίαση


Η Εταιρία EuroMare ιδρύθηκε τον Μάιο του 1994 ως Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία. Από την αρχή της ίδρυσή της, κύριος στόχος της ήταν η διοργάνωση διεθνών εκδηλώσεων, κυρίως συνεδρίων και εκθέσεων, εστιάζοντας στην πολιτιστική, εκπαιδευτική και περιβαλλοντική ανάπτυξη και στη δημιουργία ανταλλαγών τεχνογνωσίας.

Η EuroΜare διοργάνωσε από το 1994 έως το 1997 στον Πειραιά (Ελλάδα), το Ρότερνταμ (Ολλανδία) και Μπέρμιγχαμ (Ηνωμένο Βασίλειο), το EuroΜare Forum το οποίο αφορούσε την προώθηση συνεργασίων σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο και επικεντρωνόταν στο τομέα της θαλάσσιας τεχνολογίας και συμβουλευτικής περιβάλλοντος για λιμάνια. Το EuroΜare Forum χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Γενική Διεύθυνση XXIII (Επιχειρήσεων και Τουρισμού), και ακολούθησε τους κανόνες του προγράμματος Europartenariat, ως η πρώτη εκδήλωση Partenariat στην Ευρώπη. Επομένως η EuroΜare υπήρξε μεταξύ των πρώτων εταιρείων στην Ευρώπη με που διαχείριστηκε επιτυχώς Partenariats και από τότε διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε αυτό το είδος των εκδηλώσεων.

Το έτος 2013 η EuroMare ανέλαβε σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης, (Π.Σ.Α.Τ.) την διοργάνωση της Art-Athina, Διεθνής Συνάντησης Σύγχρονης Τέχνης, μία από τις μακροβιότερες έκθεσεις σύγχρονης τέχνης, στην Ευρώπη και το μεγαλύτερο και σημαντικότερο ετήσιο εικαστικό γεγονός στην Ελλάδα. Προσελκύει ετησίως πάνω από 40.000 επισκέπτες και φέρνει κοντά σημαντικές Ελληνικές και ξένες αίθουσες τέχνης, πολιτιστικούς φορείς, επιμελητές, συλλέκτες, καλλιτέχνες και κριτικούς τέχνης. (www.art-athina.gr).

Η διοργάνωση της Διεθνής Συνάντησης Σύγχρονης Τέχνης, Art-Athina 2013 & 2014 εντάχθηκε και συγχρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Αττική 2007-2013” (ΕΣΠΑ) με κωδικό MIS 377317.

Από το 2013 έως το 2015 η EuroMare διοργάνωσε σε συνεργασία με τον ΠΣΑΤ, στο πλαίσο της Art-Athina, ένα πολιτιστικό διήμερο με τίτλο Gallery Weekend, το οποίο περιέλαμβανε ένα πλούσιο πρόγραμμα εκθέσεων σε γκαλερί της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση αυτή είχε στόχο την παρουσίαση της πολύπλευρης καλλιτεχνικής σκηνής και του εικαστικού τοποίου των πόλεων, η οποία αναδείχθηκε σε μία γιορτή τέχνης που το κοινό αγκάλιασε.

Το 2015 η EuroMare συνεργάστηκε με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών παρουσιάζοντας έξι ιδιαίτερες εκθέσεις στους εκθεσιακούς χώρους του αεροδρομίου. Στο επίπεδο των αναχωρήσεων παρουσιάστηκαν τρείς θεματικές εκθέσεις που προέβαλλαν την ιστορία της πόλης της Αθήνας και του περιβάλλοντος αλλά και της σύγχρονης τέχνης στο δημόσιο χώρο. Στο επίπεδο των αφίξεων παρουσιάστηκαν τρείς εκθέσεις με έργα καλλιτεχνών με θέμα το ταξίδι. Μία πρωτοβουλία που αποτέλεσε μήνυμα αισιοδοξίας για τα καλλιτεχνικά δρώμενα της χώρας και έδωσε την ευκαιρία σε ένα μεγάλο αριθμό κοινού να θαυμάσει έργα γνωστών καλλιτεχνών.

Το 2017 με την έναρξη της documenta 14 στην Αθήνα, διοργάνωσε την εκδήλωση “Διάλογοι Αθήνας 2017: Το Ελλαδικό Αντιπαράδειγμα” την οποία επιμελήθηκε ο αναπληρωτής καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Θανάσης Μουτσόπουλος και πραγματοποιήθηκε στη Διπλάρειο Σχολή. Στόχος της εκδήλωσης ήταν να φέρει κοντά τους καλλιτέχνες, επιμελητές και παράγοντες της σύγχρονης τέχνης, για να δοθεί έτσι μία μοναδική ευκαιρία σε νέους Έλληνες δημιουργούς να μπορέσουν να αναπτυχθούν και στο εξωτερικό, προβάλλοντας ακόμη καλύτερα τη σύγχρονη ελληνική καλλιτεχνική δημιουργία καθώς και την ενδυνάμωση των συνεργασιών στον εικαστικό χώρο γενικότερα.

Θέλοντας να συνεχίσει την δράση και την παρουσία της στο χώρο της σύγχρονης τέχνης, η εταιρεία EuroMare το 2017 ανέλαβε ως εταίρος του προγράμματος TransEurope Photo στο πλαίσιο του Creative Europe της Ευρωπαϊκης Επιτροπής.

Πρόκειται για ένα σημαντικό project σχετικά με τη φωτογραφία στην Ευρώπη, το οποίο προωθεί ευκαιρίες σε επαγγελματίες να συναντηθούν και να δημιουργήσουν δίκτυα επιχειρήσεων στους τομείς της φωτογραφίας για τα έτη 2017-2019.

Διοργανώνεται από τρία Ευρωπαϊκά ιδρύματα με ειδίκευση στη τέχνη, το 'Ιδρυμα Σύγχρονης Τέχνης της Ισπανίας που είναι ο leader του προγράμματος, το Μουσείο Φωτογραφίας της Φινλανδίας και την εταιρεία EuroMare στην Ελλάδα.

Σκοπός αυτής της προσπάθειας είναι να δημιουργηθούν και οργανώθουν εργαστήρια φωτογραφίας με ομαδικές εκθέσεις με αποτέλεσμα να προβληθεί και προωθηθεί η καλλιτεχνική και πολιτιστική δημιουργίας στη Βόρειο και Βορειοανατολική Ευρώπη, στην Ανατολική και Δυτική Μεσόγειο και στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

‘Ολοι οι συνεργάτες της EuroMare διαθέτουν μεγάλη εμπειρία, κατάρτιση και τεχνογνωσία στη διαχείριση έργων και η εταιρία διαθέτει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την ολοκλήρωση μιας πετυχημένης διεθνούς εκδήλωσης ή και την υλοποίηση απλών ή σύνθετων προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία EuroMare είναι πιστοποιημένη από την TUV HELLAS, με Διαχειριστική Επάρκεια σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ 1429 : 2008 για την υλοποίηση έργων δημοσίου χαρακτήρα.

Ικανοποιεί ως δικαιούχος της απαιτήσεις για την Διαχειριστική Επάρκεια σύμφωνα με το παραπάνω πρότυπο και τους οδηγούς εφαρμογής:

ΕΛΟΤ 1431-2:2008, Επίπεδο 1 (Οργανισμός Υλοποίησης Δημοσίων Συμβάσεων, Προμηθειών και Υπηρεσιών)

ΕΛΟΤ 1431-3:2008 (Οργανισμός Υλοποίησης Συγκεκριμένων Δράσεων με Ιδία Μέσα)

Για το Πεδίο Εφαρμογής: Διαχείριση Δημοσίων Συμβάσεων Προμηθειών και Υπηρεσίων στον Τομέα της Οργάνωσης Εκδηλώσεων.


Επικοινωνία

info@euromare.eu

Έδρα: Σωκράτους 3, Αθήνα 105 52

Τηλ: 210 92 21 254

Φαξ: 210 92 21 589

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ:

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΈΚΘΕΣΗ ART ATHINA 2013-2014

H Εταιρία EUROMARE (ΓΙΟΥΡΟΜΑΡΕ) Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία που εδρεύει στην Αθήνα Λ. Συγγρού 101, ενδιαφέρεται για Υπεύθυνο Έργου για τον συντονισμό της οργάνωσης και λειτουργίας των εκθέσεων ART ATHINA 2013-2014».

Κριτήριο κατακύρωσης το Xαμηλότερο Kόστος και την κάλυψη των κριτηρίων που θέτει η διοργάνωση.

Α. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ
Μεγάλη εμπειρία του σε θέματα οργάνωσης και λειτουργίας εκθέσεων
Γνώση στην χρηματοδότηση και υλοποίηση προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απαραίτητο κριτήριο, καθώς ένα μεγάλο μέρος της έκθεσης ενδέχεται να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ 2007-2013.
Γνώση του καλλιτεχνικού χώρου

Β. ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
Η εξόφληση του Υπεύθυνου Έργου θα γίνει με την ολοκλήρωση του Έργου και την πραγματοποίσηη των εκθέσεων Art-Athina 2013-2014 τμηματικά μέσω τραπεζικής κατάθεσης από την Αναθέτουσα Αρχή.

Γ. ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν την προσφορά τους για τον Υπεύθυνο Έργου έως τις 19.09.2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:00

Οι προσφορές θα σταλούν στα γραφεία της εταιρίας EUROMARE (ΓΙΟΥΡΟΜΑΡΕ) με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στην διεύθυνση info@euromare.eu ή με Fax στο 210 92 21 589 ή ταχυδρομικώς ή με courier στα γραφεία της εταιρίας EUROMARE (ΓΙΟΥΡΟΜΑΡΕ) στην Αθήνα Λ. Συγγρού 101, ή σύμφωνα με τα παρακάτω:

Οι προσφορές που θα υποβληθούν ταχυδρομιώς ή με courier εξωτερικά θα αναγράφονται ευκρινώς τα εξής:

α) Η λέξη "ΠΡΟΣΦΟΡΑ" ΓΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΈΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΈΚΘΕΣΗ ART ATHINA 2013-2014
β) Τα στοιχεία του αποστολέα.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στην κα Αικατερίνη Σάλιαρη, Τηλέφωνο : 210 92 21 254 Fax : 210 92 21 589 όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Ο ανάδοχος που θα προκύψει είναι υποχρεωμένος να υπογράψει τη σύμβαση. Η διάρκεια της σχετικής Σύμβασης μεταξύ του Αναδόχου και της Αναθέτουσας Αρχής, άρχεται από την υπογραφή της έως και την ολοκλήρωση του έργου Art-Athina 2013-2014.

Για να κατεβάσετε την προκήρυξη πατήστε εδώ